Info Training

 

De Cognitieve Fitness Training (CFT) bestaat uit 15 lessen. Tijdens deze anderhalf uur durende lessen worden fitnessoefeningen, ademhalingstechnieken en meditatievormen gecombineerd met cognitieve oefeningen. Daarnaast krijgen de deelnemers huiswerkopdrachten mee. De trainingen worden gekenmerkt door een geleidelijke opbouw, zowel in belasting als intensiteit. Ondanks dat het een groepstraining is, wordt in tempo, moeilijkheidsgraad en begeleidingsintensiteit rekening gehouden met de individuele mogelijkheden en beperkingen van deelnemers. De trainingen hebben een ongedwongen, niet-competitieve sfeer.

 

De training is opgebouwd uit 4 blokken. De eerste 3 blokken bestaan uit 4 lessen, gericht op specifieke motorische en cognitieve vaardigheden (respectievelijk geheugen & concentratie, logica & ruimtelijk inzicht, en coördinatie & reactievermogen).

In les 4 van deze blokken worden de oefeningen uit de eerste 3 lessen herhaald. De herhaling van de oefenstof is bewust ingebouwd in het trainingsprogramma om het geleerde te bekrachtigen en te verdiepen.

Tijdens de CF training worden deelnemers uitgedaagd om nieuwe dingen te leren. Het onder de knie krijgen daarvan vergt oefening en herhaling vormt daarbij een belangrijk aspect. Oefenen en herhalen zorgt ervoor dat de verbindingen in de hersenen sterker worden.

 

Elke les is standaard opgebouwd uit 4 lesonderdelen.

De warming up bestaat uit oefeningen die de doorbloeding van de spieren bevorderen en de hartslag en de ademhaling verhogen.

Het kerngedeelte bestaat uit een combinatie van spierversterkende oefeningen en cardio-oefeningen afgewisseld met oefeningen gericht op het stimuleren van de cognitieve vaardigheden zoals geheugen, reactievermogen, coördinatie en logica.

De cooling down bestaat uit rek-, mindfulness- en ademhalingsoefeningen.

In de nabespreking evalueren we de les.

Voorbeelden van oefeningen die cognitie en beweging combineren zijn:

  • Geheugen: nadoen van de oefening van je voorganger of het onthouden van woorden die je op een geluidsfragment hoort terwijl je door de zaal wandelt;
  • Reactievermogen: zo snel mogelijk je voeten verplaatsen bij een aanraking;
  • Coördinatie: een balletje opgooien en in je handen klappen, jongleren;
  • Logica: plaatjes van een stripverhaal in de goede volgorde zetten, rekensommetjes maken

 

Opbouw trainingssessie Cognitieve Fitness

 

De prijs voor deze Cognitieve Fitness Training van 15 Groepslessen is op aanvraag>>.

Locatie: Gemeente Woensdrecht.

Andere Locatie is mogelijk. Prijs hiervoor is op aanvraag>>.

Er vindt altijd eerst een intake gesprek plaats, zodat er gekeken kan worden in welke groep iemand wordt ingedeeld.

De groepsgrootte kan variëren van 6 tot 12 personen. Dit is afhankelijk van de mobiliteit van de deelnemers.

 

Voor bedrijven bied ik de mogelijkheid voor een energieke teambuilding training op locatie. Deze workshops bieden de ruimte voor persoonlijke groei, verbintenis tussen teams met de nodige humor en relativering. Deze verrassende workshops zijn altijd uniek en gebaseerd op de wensen van mijn opdrachtgevers. Prijs hiervan is op aanvraag>>

 

---------------------------------------------------------------------------------

HOME >>

DE 3 KERNELEMENTEN >>

OVER ERIC >>

CONTACT >>

 

 

Lees hier de Algemene Voorwaarden>>