De 3 Kernelementen

INSPANNING

UITDAGING

ONTSPANNING

Inspanning is het eerste element van cognitieve fitness. Het gaat om het activeren van je lichaam en je hartslag. Door fysiek te bewegen, verhoog je de bloedtoevoer naar je hersenen en stimuleer je de afgifte van neurotransmitters en hormonen die je brein gezond houdt. Inspanning zorgt ook voor een betere zuurstofopname en afvoer van afvalstoffen.

Uitdaging is het tweede element van cognitieve fitness. Het gaat om het prikkelen van je hersenen met nieuwe en complexe taken. Door jezelf uit te dagen, activeer je verschillende hersengebieden en stimuleer je de vorming van nieuwe synapsen en neuronen. Uitdaging zorgt ook voor een betere cognitieve reserve en plasticiteit.

 

Ontspanning is het derde element van cognitieve fitness. In de hedendaagse maatschappij sta je als mens bijna altijd "aan". Je mobieltje constant in de aanslag. Heb jij nog wel eens contact met het hier en nu, of vragen verleden en toekomst meer aandacht? Dankzij onze ontspanningstechnieken krijg je meer rust en slaap je beter, goed voor je herstel.

 

Door deze drie elementen te combineren, train je je hersenen om nieuwe verbindingen te maken tussen je linker- en rechterhersenhelft. Dit zorgt voor een betere integratie en balans van je cognitieve, emotionele en sociale vaardigheden.

 

Bij de trainingen >> richt Eric zich dan ook op het verbeteren van: 

  •  GEHEUGEN & CONCENTRATIE
  • LOGISCH DENKEN & RUIMTELIJK INZICHT
  • COÖRDINATIE & REACTIEVERMOGEN

 

---------------------------------------------------------------------------------

HOME >>

INFO TRAINING >>

OVER ERIC >>

CONTACT >>